EUGC beszámoló – Panther von Filc

“… nos , nem is tudom pontosan , hogy honnan kezdjem . Talán az elejéről 2014 augusztus vége Beshito bár. Itt ismerkedtem meg Albert Swingerrel, sörmámoros állapotban számolt be egy sportról amit Ő maga is csak néhány hete játszott. Elmondta , hogy van egy közösség Európában akik már magasabb szinten művelik ezt a sportot. Csapongó mégis tartalmas beszélgetésünket egy megbízással koronáztuk, akkor , ott ezt Ő komolyan is vette és elindultunk , hogy felkészüljünk arra , hogy megmutassuk Európának , hogy Magyarországon is vannak akik eltökélten hisznek ebben a sportban. Nos számomra így indult az Urbán Golf. Azért tartottam fontosnak elmondani mert a kis baráti társaságból akik teniszlabdákkal játszva időjárástól függetlenül lelkesen rótták a város, az idei EC-re egy felnövekedett összetartó közösségből kerültek ki a versenyzők. Rendkívüli érzés amikor ránézek erre a közösségre, és azt látom , hogy mindenki szívét a sport iránti szeretet a közösség felé való elkötelezettség mozgatja.

Egy ilyen közösség tagjaiként indultunk neki az útnak, mi 12-en egy kisbuszban , tudva azt , hogy valahol a csapattársaink / barátaink is elindultak Amsterdam felé. Az utazás inkább egy házibulira emlékeztetett , egy egy képet felidézve inkább egy bár körüli kép jut eszembe semmint egy kisbusz osztálykirándulást idéző hangulata.A közösségi szellem teljesen belengte a hétvégét, összetartás és jókedéllyel átitatott, örömbe áztatott csapat egységként mozdult Amsterdam utcáin kávézóiban és kocsmáiban. Úgy gondolom kimaxoltuk az élményt ami egymás társasága nélkül fakóbb , haloványabb és felejthetőbb lett volna. A verseny számomra az ideális , mennyet idéző helyszínen volt. Igazi urbánus placcok, kívánni sem lehetett volna jobb lyukakat. A flight amiben voltam remek hangulatú kis brigád volt, egy pillanatig sem únva a napot haladtunk kölcsönösen elismerve egymást.

Régen tapasztaltam egy közösségről , hogy feszültség nélkül működjön. Itt nem volt feszülés, rossz kedv , ellenérzés, pozitív hozzáállás racionális széthullás mámoreső jellemezte a csapatot, mind minket akik játszottunk mind az általam nagyra becsült és tiszteletet érdemlő társainkat akik az időre és távolságra fittyethányva eljöttek , hogy bátorítsanak és osztozzanak az élményben.

Zárszóként mondanám el , hogy jómagam olyan helyre pozicionáltam magunkat amit talán nehéz lett volna elérni de nem lehetetlen, ennek ellenére az 5. Helyen végeztünk ami felülmúlta az elképzelésemet. Örömmel tölt el az érzés , hogy egy olyan csapat tagja lehettem ahol, a különböző “ klub csapatok “ nem riválisként, hanem teljes összefogásban versenyeztek. Éljen a Magyar Urban Golf , éljen a Páholy ! “

Panther von Filc