Mi várható 2017-ben?

A Magyar Urban Golf Páholy tagjai két alkalommal is találkoztak a közelmúltban. Az első találkozón plenáris ülésen határozták meg a magyar urban golf elkövetkező évét, míg a második találkozón sportszakmai kérdések kerültek terítékre. a két gyűlés eredményét alább olvashatjátok:

Aki a lényegre kíváncsi, tekerjen a hatodik pontra.

1. átigazolások

A Páholy tagjai megállapodtak abban, hogy 2017től kezdve szabályozzák a játékosok rövidtávú kölcsönvételét egyik csapatból a másikba. A kölcsönvétel feltétele egy golfos kötődésű tárgy vagy tárgyak átadása a kölcsönadó játékosnak, továbbá valamennyi pénz befizetése a Páholy kasszájába, melyet a gyűléstől kezdve FP kezel.

2. csapatverseny

A Páholy tagjai hosszas vita után megállapodtak abban, hogy 2017-től kezdődően csapatversenyeken döntik el, hogy ki lesz az év legjobb három csapata.

A csapatversenyek feltételei és szabályai a következők:

  • az a csapat tud indulni, aki minimum 3 fővel tudja képviseltetni magát (ha nincsenek elegen, van lehetőségük kölcsönvenni más csapatoktól)
  • A lyukak eloszlása versenyenként: 3 greensome, 3 scramble, 3 alternate shot és 2 challenge, tehát összesen 11 lyuk.
  • a challenge-ek számításánál az a pontszám számít amit a háromfős csapatflightból leggyengébben teljesítő tag ütött (pl. ha két játékos -2-t és harmadik társuk -1-et, akkor -1 kerül beírásra a közös scorecard-on)
  • A verseny végén a számításkor annyi számú flightot vesznek figyelembe, ahány flight-tal a legkevesebb létszámú csapat ki tudott állni.
  • A csapatversenynek 4 fordulója lesz az év folyamán, a fordulókat kettesével, kooperációban szervezik a csapatok ( a pontos beosztásról és dátumokról alább)

3. további versenyszabályok

A Páhyol tagjai megállapodtak abban, hogy minden versenyre erősen ajánlják, hogy a részt venni kívánó csapatok egy héttel a verseny előtt jelezzék a létszámukat, hogy a szervezők ne képezzenek sok felesleges ajándékot stb. Megállapodtunk abban, hogy a bajnokság március elején indul és december elsejéig lehet versenyeket szervezni. A téli hónapokat időjárási okok miatt kihagyjuk.

4. Bekerülés a 2017-es EB-re

A Páholy tagjai megállapodtak abban, hogy 2017-ben az Európa bajnokságra utazó válogatott az első öt versenyen induló és ott jó eredményt elérő játékosokból fog kikerülni. A versenyzők a bajnoksághoz hasonlóan egy eredményt kihúzhatnak a végső elszámolásukból. A lista kialakulásakor további szempont, hogy melyik játékos szeretné/tudja vállalni az utazás egyéb feltételeit.

5. nyári gála

A Páholy tagjai közös akaratukkal kinyilvánították, hogy tartsanak egy nyári gálát is, amikor megünneplik a kialakult válogatottat és egymást úgy általában. A nyári gála, akár szabadtéri mulatság is lehet, időpontja a bajnokság ötödik egyéni fordulója után esedékes (pontos dátum alább).

6. a bajnokság 2017-ben

A 2017-es Urban Golf Magyar Bajnokság-ban mindegyik aktív csapat egy egyéni versenyt és kooperációban egy másik csapattal egy csapatversenyt szervez. A csapatokhoz tartozó szervezési időpontok sorsolás során jöttek létre, továbbá az a beosztás is, hogy melyik csapatok fognak kooperációban csapatversenyt szervezni. Az időpontokat illetően mindegyik csapatnak két hete van fellebezni, új időpont javaslásával a fórumon, vagy ajánljuk, hogy bizniszeljék le másik csapatokkal, ha szeretnék elcserélni. A versenyek helyszíneit természetesen a csapatok maguk határozzák meg, amint ezek megvannak, frissítjük a listát.

A 2017-es urban golf év a következőképpen néz ki, pirossal az egyéni versenyek, kékkel a csapatversenyek (időpont –  szervező csapat):

Márc. 11 vagy 12. Komplett Hundert

Ápr. 1 vagy 2 Vizes8as

Ápr. 22 vagy 23 – Vizes8as és Heavy Balls

Május 13 vagy 14 – Heavy Balls

Június 3 vagy 4 – SWA

Június 24 vagy 25 – DGC és Black Hole

Július 22 vagy 23 –  DGC

Aug. 11 vagy 13  – Black Hole

Szept. 2 vagy 3 – SWA és HoleNemVolt

Szept. 23 vagy 24 – HoleNemVolt

Okt. 14 vagy 15  – Kutyaütők

Nov. 4 vagy 5 – Kutyaütők és Komplett Hundert

 

Éljen a Páholy! Lendítsetek!