2018 őszi Páholygyűlése

A 2018 őszén megesett Páholygyűlésen a következő témákat tárgyaltuk meg és döntöttünk velük kapcsolatban:

1. bajnokság

A bajnokság őszi fordulója három versennyel folytatódik, melyek a következő időpontokban kerülnek majd megrendezésre:

október 14. (Heavy Balls)

November 4. (SWA)

November 18. (DGC)

A bajnokság őszi versenyein semmilyen technikai megkötés nincs már, bármennyi lyuk vagy challenge lehet, a lényeg, hogy a végén ki lehessen alakítani egy sorrendet a pontok számításához. A bajnokság időpontjainak meghatározásánál, megszokott módon elsődleges szempont volt a Páholygyűlésen résztvevők preferenciája.

2. urban golf summit

Alakulóban van egy európai közösség, melynek tagjai nagyobb átláthatóságot, közös szabályokat és minden évben másik tagországban megrendezendő versenyeket szeretnének. egy gyors konferenciabbeszélgetés során elindult egy közös építkezés és 5 ország összefogásával egy közös gondolkozás. A tervek között szerepel:

– közös, egységes szabályok

– évenkénti verseny a summit országainak egyikében

– transzparens működés

Első lépésünk, hogy áttekintve a többi ország szabályait, kiválasztottuk a legegyszerűbbet és legreálisabbat, a svájciak szabályrendszerét és megállapodtunk abban, hogy az elkövetkező versenyeken kipróbáljuk azokat. A Páholygyűlés hosszas vita után megszavazta, hogy a bajnokság őszi fordulójának 3 versenyén kipróbáljuk ezeket a szabályokat és utána levonjuk a tanulságokat a jövőre nézve. A szabályok fordítását Panther Filc elvégezte, kiadványosított formában október 8-án Albert Swinger fogja a közösség elé tárni azokat.

A másik lépés az összeurópai úton, hogy megállapodtunk abban, hogy rajta leszünk azon, hogy az első summit versenyt Budapesten szervezzük meg. ennek pontos lépéseiről később egyeztetünk!

3. gála

A Páholygyűlésen kitűztük az idei évet lezáró gála időpontját, ami nem más mint február 2.  A helyszín még kérdéses. A gálán a bajnokság házainak első 3 helyezettjein kívül, totál, legjobb verseny, legötletesebb verseny, minden versenyen résztvettek,  betongreen, legjobb pálya, legjobb díj és legjobb díj díjának díja kerül majd kiosztásra. Ezen felül lehet további díjakkal pályázni, illetve a készítésekre jelentkezni.