Sör, kagyló, és beton avagy Európa Bajnokság Brüsszel

A 2019-es Urban Golf Európa Bajnokság Brüsszel városában került megrendezésre október 5-én, melyen a magyar válogatott 12 fővel képviselte a hazánkat.

A válogatott: Dusan Grasshopper, David Hasselgolf, Fury Geller, Johnny Gyepp, Ulla van der Baar, Urban Viktor, Pavel Putterovics, Unity L. Coelho, Albert Swinger, Lyuk Skywalker, Ana SJ.

Büszkék vagyunk rájuk, innen is gratulálunk nekik az idén elért 4. helyezésért. Fore! A svájci csapat előzött meg minket, aminek eredményeképpen bronzzal, Németország ezüst, Franciaország pedig aranyéremmel távozhatott Brüsszel városából.

Több különítményben érkeztünk meg a festői Brüsszel városába, de péntek estére teljes létszámmal történt a felkészülés a másnapi megpróbáltatásokra. Bajnokaink a szálláshoz közeli parkban javították golfjátékukat. Este pedig kezdetét vette a csapatépítés. Nagyon egyben volt a crew.

A verseny alatt az időjárás kedvezett a bajnokságnak, mert a hideg ellenére, száraz olykor napsütéses idő fogadta a játékosokat.

8 országból érkezett játékosokat reggel a rövid megnyitó után 6 fős flight-okba sorolták, és kezdetét vette Brüsszel utcáin a professzionális urban golf megmérettetés.

A pályák 100%-ig a város utcáin kerültek kitűzésre. Brüsszel kiváló terepet adott. Minden pályán egy flightmarsal navigált. Viszonylag nagy területen játszódott a verseny. Az általunk is követett szabályok mentén 10 centis labdamozgatási lehetőséggel zajlott a verseny. Egyéni és csapatjáték keverékében mentek a mérkőzések. 5 pályát egyénileg, a fenmaradó pályákat, pedig csapatban kellett teljesíteni greensome és scramble formában valamint 2 challenge adott lehetőséget a pontszerzésre.

Olykor feltorlódtak a flight-ok, de jó hangulatban vártak a csapatok. 6 órás golfjátékot követelt ez a nap bajnokainktól.

Visszatérve a kezdőponthoz, a verseny megnyitójának helyszínére, izgatottan vártuk a beszámolókat, és az eredményeket. Latolgattuk az esélyeket, de olyan érzésem volt, hogy a csapat nem feszül rá, nem is volt okuk rá – a legjobbat hozták ki magukból. Igazán jó hangulat uralkodott. Volt alkalmunk beszélgetni az EB játékosokkal. Elfogyasztottunk néhány jó belga sört, így az eredményhirdetésre, már megalakulva vártuk a fejleményeket. Őszintén örültünk a negyedik helynek, legalább annyira hangosan ünnepeltük, mintha az első helyet vittük volna el. Nézzétek meg a facebook live videót az örömittas percekről. Gratuláltunk a top 3 helyezett országnak, majd visszatértünk a szállásra, ahol megünnepeltük elért sikereinket.

A csapat nagyon egyben volt. Összehasonlítva az eddigi európai bajnokságokat, előkelő helyre tenném a belgiumi versenyt pályák szempontjából (a hangulat mindegyiken parádés volt eddig).